Start Omhoog Feedback Inhoud Zoeken

CO2-druk

 

Omhoog

 

CO2 is een van de belangrijkste productiefactoren in de glastuinbouw. Om het gewas maximaal van CO2 te voorzien wordt ook vaak fors genvesteerd in rookgasreinigers achter WKKs of vloeibare CO2. Daarnaast heeft de hoge gasprijs natuurlijk een effect op de kostprijs van elke kilogram CO2 die in de kas gedoseerd wordt. Op het moment dat de CO2 de ventilator passeert is het zicht op de CO2 volledig verdwenen. Waar de CO2 in de kas terecht komt is onduidelijk, terwijl een gelijkmatige verdeling cruciaal is. Overal 10 gram/m doseren levert netto een beter resultaat dan 8 gram/m op de ene plaats en 12 gram/m op de andere plaats.

Veel voorkomende problemen zijn:

bullet

water in de verdeelleidingen en/of CO2-darmen

bullet

onjuiste berekening van diameters en smoorplaatjes

bullet

CO2-darmen met scheuren

bullet

verkeerde CO2-darmen gebruikt

bullet

drukverlies na CO2-ventilator[Afbeelding product]

 

Om een goed inzicht te krijgen op de CO2- verdeling op uw bedrijf kunt u de drukverdeling laten controleren. In een grafische presentatie wordt de drukverdeling in een oogopslag duidelijk. Eventuele problemen worden ook direct gesignaleerd en er kan aangegeven worden wat er gedaan moet worden om de situatie te verbeteren.

Belangrijkste voordelen

bullet

direct inzicht in drukverdeling

bullet

problemen worden snel duidelijk

Heeft u interesse om de drukverdeling van de CO2-darmen op uw bedrijf te laten controleren, stuur dan een e-mail naar info@steenbakkerstuinbouwadvies.nl.

 

horizontal rule

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@steenbakkerstuinbouwadvies.nl.
Copyright 2007-2009 Steenbakkers Tuinbouwadvies
Laatst bijgewerkt: 11 februari 2009